Hortibreed steunt duurzaamheidscharter Floramor

Geen woorden maar daden (en honing) ...

Het duurzaamheidscharter van FlorAmor is een feit. FlorAmor deed al langer inspanningen op het gebied van duurzaamheid, maar nu legt het bedrijf in samenwerking met veredelingsbedrijf Hortibreed de lat nog hoger. En omdat woorden op papier weinig zeggen, laten ze hun charter toetsen op de IPM in Essen.

Duurzaamheidscharter in drie pijlers

Maar eerst de woorden. Het duurzaamheidscharter van FlorAmor is gebaseerd op de 17 Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties. Zij vatten de belangrijkste doelen samen in drie pijlers: verkleinen van de voetafdruk, welzijn en de derde pijler: efficiënte infrastructuur & bedrijfsvoering.

Benieuwd wat deze concreet betekenen? Ontdek het hier

100% natuurlijke honing gemaakt in Lochristi

Tijdens de internationale tuinbeurs IPM in Essen stelt FlorAmor haar charter voor aan het grote publiek. Zij brengen dit evenement op smaak met honing uit eigen productie. Lokaal geoogst in de achtertuin van het FlorAmor terrein. Sinds enkele jaren worden de perceelsranden van dit terrein ingezaaid met wilde bloemen en plaatst een plaatselijke imker er bijenkasten. Dit jaar was een topzomer met een oogst van maar liefst 200 kg honing.

Iedere bezoeker van de FlorAmor stand krijgt als beloning een potje Lochristi honing mee naar huis.

Wilt u proeven? Bezoek dan onze stand hal 2 2D26 op de IPM beurs in Essen tussen 24 en 27 januari 2023.

hortinno